ŽELJKO REINER

'Svima je jasno tko je kriv za nastalu situaciju'

03.06.2016 u 19:29

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner (HDZ) je u petak navečer izjavio, govoreći o političkoj krizi u zemlji, da ne smatra da je Vlada pala iako je situacija složena jer premijer ne uživa povjerenje HDZ-a

'Postoji nekoliko opcija - ili preslagivanje i nastavak rada Vlade, što je najbolja, jer bi građani zapali u stanje koje bi trajalo šest mjeseci, a u kojem bismo izgubili milijarde eura iz europskih fondova, pao bi nam kreditni rejting i narasle kamate. Ako ne bude preslagivanja, izbori su opcija', kazao je Reiner za N1. HDZ-ovac smatra da njegova stranka nije kriva za nastalu situaciju.

'Nismo mi zazivali izbore, izazvali raskol, nismo mi rekli da prvi potpredsjednik treba dati ostavku - već premijer. Svima je jasno tko je to prouzročio', poručio je Reiner. Ne smatra čak ni da je HDZ sukrivac za nastalo stanje.

'Nikako se to ne može reći jer je HDZ kao neusporedivo jača stranka, pet puta brojnija u mandatima, dao ogromne ustupke Mostu i praktički sve želje Mosta uslišio, ali očito to nije bilo dovoljno, apetiti su bili veći', kazao je Reiner. Odgovarajući na upit kolike su šanse da se preslože snage u Saboru u korist HDZ-a jer SDP već ima 75 ruku, što je jedna manje od potrebne većine, Reiner je kazao da neka se SDP bavi matematikom, a oni će se baviti državom i poboljšanjem života građana.