'STVARAŠ MI GUŽVU'

Svećnik popustio, Adam se pričestio s ostalom djecom

30.04.2017 u 17:53

Bionic
Reading

Adam Kadić iz Gradišta kraj Županje ipak se pričestio s ostalom djecom, a svećenik je na kraju odustao od namjere da Adama i još dvoje djece s posebnim potrebama odvoji od ostalih. Ipak, nije sve prošlo glatko.

Jedanaestogodišnji Adam, čija je priča u subotu glasno odzvonila u javnosti, a kojem svećenik nije htio dopustiti da na pričesti stoji na oltaru s ostalim prvopričesnicima jer je dijete s posebnim potrebama, danas se ipak pričestio s ostalima, javlja dnevnik.hr.

Svećenik je promijenio priču, pa su sva djeca sjedila u klupama. Adam i još dvojica učenika s posebnim potrebama su među posljednjima primili pričest, ali ni to nije prošlo glatko.

Svećenik mu isprva nije htio dati hostiju u ruke, a Adam je odbijao primiti hostiju iz svećenikovih ruku u usta. Prišla je i njegova majka, ali Adam nije htio popustiti. Na kraju je svećenik ipak popustio, uz prigovor da mu Adam stvara nećkanjem gužvu, i Adamu dao hostiju u ruku, na što su okupljeni u crkvi zapljeskali.

'Žao mi je što se to dogodilo i nastojat ću stupiti u kontakt s tom obitelji. Mislim da je to stvarno na margini cijelog pastoralnog rada i vjerujem da se takva stvar više neće dogoditi', rekao je Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki.