upad policije

Snimke iz vile vođe Srba na Kosovu: To nije borac za slobodu nego Escobar

29.09.2023 u 17:12

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Kosova Xhelal Svecla rekao je da će se napad s kojim se suočila kosovska policija u selu Banjska u Zvečanu temeljito istražiti do kraja

Svecla je na Facebooku objavio da je kosovska policija pretresla stan Milana Radoičića, njegovu vilu na jezeru Ujman kao i kuću Vladimira Radojevića, poznatog pod nadimkom "Mama".

"Vizualnim i drugim dokazima smo dokazali da je vođa ove grupe bio Milan Radoičić. Čak i na snimkama koje se vide dokazuje se da nije riječ o nikakvom 'borcu za slobodu' već o jednom Pablu Escobaru regije. Pod krinkom branitelja građana, on i njegovi suradnici postali su multimilijunaši na štetu države i građana", poručio je Svecla.

Dodao je kako je prijeko potrebno istražiti "izvor zločina na sjeveru zemlje zajedno sa svom imovinom i lokacijama terorističke grupe".

Podsjetimo, Goran Petronijević, odvjetnik Milana Radoičića, odlazećeg predsjednika Srpske liste, političke stranke kosovskih Srba, danas je priznao je da Radoičić stoji iza napada u manastiru Banjska.

Radoičić se već godinama spominje kao kontroverzni poslovni čovjek na sjeveru Kosova, povezan s mnogim kaznenim djelima, od ilegalne trgovine građevinskim materijalom pa do ubojstva Olivera Ivanovića, vođe umjerene struje Srba na Kosovu.