crna kronika

Svećeniku u Kaknju napadač stavio nož pod grlo i opljačkao ga

03.09.2023 u 14:15

Bionic
Reading

Župnika u Kaknju u središnjoj Bosni u petak navečer napao je maskirani nasilnik, svezao ga i stavio nož pod grlo prijeteći ubojstvom, a zatim opljačkao, izvijestio je u nedjelju portal Katoličkog tjednika Vrhbosanske nadbiskupije sa sjedištem u Sarajevu

Nešto iza 20 sati maskirani napadač uz prijetnju nožem upao je u župni ured župe Sv. Petra i Pavla u Kaknju, nakon čega je vlč. Žarku Vujici zapovijedio da legne na pod, a zatim mu svezao ruke te stavio nož pod grlo tražeći gdje se nalazi novac.

Otuđio je novac, te se ponovno vratio kod velečasnog Vujice koji je bio zavezan prijeteći da će ga ubiti ukoliko pozove u pomoć susjede ili policiju najmanje sat vremena.

Župnik Vujica je 15 minuta nakon što je napadač otišao uspio dozvati prvog susjeda koji mu je priskočio u pomoć te je pozvao policiju.

Portal podsjeća da ovo nije prvi napad u župi Sv. Petra i Pavla u Kaknju jer je 30. rujna 1996. pored zgrade župnog Caritasa u blizini crkve i župne kuće nožem ubijena s. Danka Jurčević, a 1998. godine je minirana crkva.