karlovac

Sve spremnike za otpad ispraznili u jedan kamion, pogledajte objašnjenje

27.07.2023 u 12:22

Bionic
Reading

Radnici karlovačke gradske tvrtke Čistoća ispraznili su u četvrtak u Tomislavovoj ulici sadržaj iz kontejnera za papir, plastiku i miješani komunalni otpad u jedan kamion, što je direktor te tvrtke objasnio time što su građani miješani otpad bacali u sve kontejnere

Direktor te tvrtke u vlasništvu Grada Karlovca Vlatko Ivka je rekao da se u toj ulici mijenja vrelovod i da se zbog toga prošlog tjedna tamo nije prikupljao otpad jer se nije moglo prići spremnicima, pa su građani miješani komunalni otpad bacali u sve kontejnere.

"Kada je naš koordinator u srijedu obilazio teren, vidio je da su kontejneri za plastiku i papir puni miješanog komunalnog otpada. O tome je izvijestio tehničkog direktora i mene. Dali smo mu nalog da sve isprazni u jedan kamion jer razdvajanje u takvim okolnostima nema smisla", rekao je Ivka. Naglašava da je dan prije pražnjenja spremnika bio obaviješten o problemu.

Ilustrativna galerija/Odvoz otpada u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

"Tvrdim da je tako kako sam objasnio. Inače bi takvo djelovanje radnika bilo kažnjivo", rekao je Ivka. Slučaj je zabilježio jedan korisnik i objavio na društvenoj mreži Facebook, što je, s obzirom na obvezu i promociju razdvajanja otpada, naišlo na neodobravanje.