aktualne teme

[FOTO] Tomaševića na Noći muzeja pitali hoće li poskupjeti odvoz otpada, evo što je rekao

27.01.2023 u 20:23

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je u petak da je u tijeku proces mirenja te dodao da će cijene komunalnih usluga ovisiti o pregovorima koje će imati sa sindikatima i predstavnicima radnika, posebice kada je riječ o "Čistoći"

Tomašević je došao na "Noć muzeja" gdje su ga novinari pitali hoće li poskupjeti odvoz otpada u Zagrebu.

"Što se tiče cijena, to će ovisiti o konačnom ishodu pregovora jer jedini prihodi 'Čistoće' dolaze od plaćanja cijene odvoza otpada, tako da moramo naći balans između onoga što su zahtjevi radnika za povećanjem plaća i onoga sto građani mogu platiti kroz cijenu komunalne usluge", odgovorio je Tomašević.

  • +12
Tomislav Tomašević na Noći muzeja Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

U tijeku je, rekao je, proces mirenja koji će se nastaviti. No, dodao je, to nije direktno povezano sa štrajkom koji je bio u "Čistoći" niti je povezano s direktnim dogovorom koji smo imali jučer u "Čistoći" već će početkom slijedećeg tjedna biti sastanak na kojem će biti i predstavnici sindikata i predstavnici radnika "Čistoće" kako bi se krenulo u pregovore o šest zahtijeva koji su ostali za pregovore.

Pet zahtjeva koji su prihvaćeni su nova sistematizacija u roku 30 dana, plaćanje kartica vozača, donošenje detaljnih uputa o postupku izvođenja radnih operacija, bolja HTZ oprema i besplatni parking u blizini podružnice Čistoće u Folnegovićevoj ulici.

Među šest zahtjeva, o kojima slijede daljnji pregovori, su povećanje osnovice za najmanje 12 posto, stalni dodatak od 200 eura, povećanje koeficijenata na 1,80 za prvu grupu složenosti poslova, odnosno na 2,40 za drugu grupu složenosti poslova (vozači), dodatak na otežane uvjete rada te pokrivanje pune cijene karte za radnike koji putuju na posao u Zagreb.

Gradski ured za upravu potvrdio nepravilnosti sa skupštine Dinama

Zamoljen za komentar odluka donesenih na danas održanoj skupštini NK "Dinama", Tomašević je rekao da Gradski ured za opću upravu provodi postupke na koje ne smije imati nikakvog utjecaja.

"Radi se o pravnom postupku nadzora na temelju prijave jednog člana skupštine Dinama. On je završio i danas je poslan rezultata tog nadzora i Dinamu i Ministarstvu uprave i pravosuđa i sportskoj inspekciji i članu skupštine Dinama koji je prijavio nepravilnosti na skupštini u prosincu", rekao je te dodao da je Gradski ured potvrdio te nepravilnosti.

Na web stranicama Dinama objavili su da je Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove utvrdio da Skupština GNK Dinama, održana 12. prosinca, nije u skladu sa Statutom kluba donijela odluku o razrješenju Krešimira Antolića s mjesta člana uprave. Na spornoj skupštini je određena struja u Dinamu, okupljena oko Zdravka Mamića, izglasala nepovjerenje Krešimiru Antoliću u nastojanju da preuzme vlast u klubu.