JOCA AMSTERDAM IZ ZATVORA

'Sve mi je smjestio Tomislav Karamarko'

20.02.2012 u 14:24

Bionic
Reading

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, iz zatvora je dao intervju za beogradski Press u kojem je opovrgnuo umiješanost u atentat na Ivu Pukanića tvrdeći da su mu sve smjestili Tomislav Karakamarko, srpska tajna služba i bugarska politička mafija

On je na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića kao jedini dokaz u svoju obranu priložio knjigu Domagoja Margetića 'Ubojstvo s potpisom države'. Jocić kaže da knjiga hrabrog čovjeka, novinara i eksperta, kako je nazvao Margetića, jasno ukazuje na sasvim neke druge razloge i motive ubojstva.

'Vidi se da se bar povremeno prikrivaju pravi organizatori i nalogodavci zločina i po lažnoj i falsificiranoj verziji bivšeg ministra policije Hrvatske Tomislava Karamarka istraga i sudski proces se usmjeravaju prema Srbiji i meni', rekao je Jocić. Tvrdi da o ubojstvu Ive Pukanića ne zna ništa i da nikoga od optuženih ni ne poznaje, osim Slobodana Đurovića, s kojim nije, kako kaže, bio blizak godinu i pol prije samog ubojstva. Amsterdam smatra da mu je sve namješteno, a zna i tko to radi.

'Dijelovi službe pod kontrolom Tomislava Karamarka, srpska služba i višemilijunska financijska podrška bugarske političke mafije. Depeša američkog diplomata Camerona Mantera u kojoj je najavljeno moje hapšenje to nesumnjivo i dokazuje', rekao je Jocić.

Najavio je i knjigu u kojoj ću objaviti mnoge šokantne detalje.