KERUM S KONČAROM NA MARJANU

'Sve ću prodati i bavit ću se politikom'

12.05.2012 u 13:48

Bionic
Reading

Danko Končar u subotu je treći put došao u razgledavanje hotela Marjan. Iako je Končar došao u društvu svog odvjetnika Ante Nobila, Željko Kerum kaže da danas ipak neće potpisati ugovor

Kerum je pred hotel Marjan došao sa svojom 10 milijuna eura vrijednom jahtom 'Joke' na kojoj su ga čekali Fani i najmlađi sin Frane dok Končar nije završio s razgledavanjem hotela, piše Dalmacija News

'Gospodin Končar došao je ponovno pogledati Marjan, što znači da je prepoznao da je projekt vrhunski, najbolji na Mediteranu. Danko je zainteresiran i pregovaramo. Ima puno zainteresiranih, a ako dođe do realizacije suradnje s Končarom, o tome ću vas izvijestiti, a o uvjetima i brojkama nećemo govoriti ni kada ugovor bude potpisan', kazao je Kerum.

Na pitanje je li mu žao što prodaje hotel na koji je bio posebno ponosan i za koji je govorio da je njegovo dite, odgovorio je:

'Moja dica su Neva, Joško, Frane i ovo koje će se roditi, a sve ostalo je biznis. Drago mi je što sam sudjelovao u projektu hotela Marjan i drago mi je što se Zapadna obala dovršava u mandatu kada sam gradonačelnik. U hotel sam uložio 80 milijuna eura svojih para i 33 milijuna eura kredita, a sve ostalo su špekulacije', istaknuo je Kerum.

Danko Končar rekao je da je zainteresiran da bude prisutan u hotelu Marjan na ovaj ili na onaj način.

'Zainteresiran sam da uđem u dovršenje i da budem prisutan u hotelu Marjan. Bio bih vrlo sretan da uđem u ovaj projekt na ovaj ili onaj način. Ni jedna opcija nije isključena pa ni kupnja cijelog hotela. Za dovršenje treba između 25 i 35 milijuna eura, a kada se tome dodaju dugovi, iznos se penje na 70 milijuna eura, ali ovo je perspektivan projekt', rekao je Končar.

Dok je Končar razgledavao hotel, Kerum se družio s novinarima. Najavio je da planira sve rasprodati i baviti se politikom.

'U ovoj državi se samo političari ne moraju brinuti ni za što. Trebao sam se biznisa riješiti i ranije. Sad me tuku tamo gdje sam najslabiji, a to je familija i biznis. Ako nešto prodaješ, ne znači da propadaš, nego da je firma promijenila vlasnika, a radnici nastavljaju raditi. Da sada idem u projekt hotela Marjan, on bi bio jeftiniji i već bi bio otvoren. Ostalo je još uređenje interijera i sobe, ali je problem što je firma koja je to radila otišla u stečaj', rekao je Kerum.

Napomenuo je da ne ide u Sabor jer gore ne može ništa napraviti.

'Ne možeš ni govoriti što hoćeš, nego ono što ti oni kažu. Za pet godina ni jedan Hrvat neće imati više od devet zaposlenih, takva nam je klima u državi. Sve ću prodati i baviti se politikom, ali ako prodajem ne znači da propadam. Političari u ovoj državi jedini se ne moraju ni zbog čega brinuti .', zaključio je Kerum.

193241,189291,183639,190293