IDU U STRASBOURG

Supruga i majka poginulih vatrogasaca o oslobađajućoj presudi Slavici: Šokiralo me!

27.04.2018 u 21:58

Bionic
Reading

'Očekivala sam da će biti optužen bar za nešto', komentirala je za Novu TV Ajka Crvelin, supruga i majka poginulih vatrogasaca misleći na Dražena Slavicu, županijskog zapovjednika JVP-a Šibenik koji je danas na zadarskom Županijskom sudu oslobođen optužbi za tragediju u kojoj je krajem kolovoza 2007. na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca.

'Ničim nije dokazano da je počinio kazneno djelo koje mu se stavljalo na teret u optužnici', rekao je u obrazloženju presude predsjednik sudskog vijeća Boris Radman, a Ajka Crvelin, koja se kao i većina ostalih članova obitelji poginulih na suđenju nije pojavila, kaže kako ju je ovakva odluka šokirala.

  • +11
Obitelj i prijatelji posjetili mjesto tragedije na Kornatima Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Niksa Stipanicev

'Nema se što tražiti. Nakon 11 godina, da se još dan-danas ne zna istina i 11 godina nas vuku za nos. I non stop nam podmeću eruptivni požar, što nema smisla', rekla je Crvelin dodajući da neće ostati na ovome, da će dalje tražiti istinu i pravdu tražiti u Strasbourgu. 'Ipak je to 12 dečki, 12 mladih života i ne bi bilo u redu da nitko ne odgovara.'

Dražen Slavica je jedini optužen za stradanje 13 vatrogasaca, među kojima je, s teškim ozljedama, preživio jedino Frane Lučić iz Tisnog. U rujnu 2013. na zadarskom Županijskom sudu nepravomoćno je oslobođen. Vrhovni je sud u travnju 2016. zbog formalnog propusta ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

Zastupnik optužbe i odvjetnik obitelji sada imaju 15 dana da ulože žalbe, a o nepravomoćnoj presudi odlučivat će Vrhovni sud.