deseta obljetnica

Šibenski vatrogasci prisjećaju se kolega stradalih u Kornatskoj tragediji

30.08.2017 u 10:51

Bionic
Reading

Vijenci i svijeće u spomen na tragično stradale vatrogasce na Kornatima položeni su u srijedu, na desetu obljetnicu Kornatske tragedije, ispred vatrogasnog doma Javne vatrogasne postrojbe Šibenik

Ni deset godina nakon što je na Kornatima, i od posljedica ozljeda u bolnicama, preminulo 12 vatrogasaca, prava istina o njihovoj pogibiji još uvijek se ne zna.

'Tužna sam i ne znam što bih rekla jer ne znamo što se dogodilo, a voljeli bi znati, iako se vjerojatno nikad neće saznati. To jedino može znati onaj gore visoko koji sve vidi i koji nam daje snagu da živimo dalje. Da nije njega, bili bismo svi već gotovi. Teško je i nitko to ne može opisati, to jedino zna onaj koji je to doživio', rekla je jutros supruga stradalog vatrogasca Marinka Kneževića.

  • +3
Polaganjem vijenaca obilježena 10. obljetnica kornatske tragedije Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Uz članove obitelji, vijence za 12 poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, položili su jutros vatrogasci iz JVP Šibenik te gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa zamjenicima Paškom Rakićem i Danijelom Miletom. 

Obilježavanje desete godišnjice kornatske tragedije i ove će se godine održati na otoku Kornatu gdje će kod kapelice sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, biti služena misa zadušnica, a potom će okupljeni obići 12 suhozidnih spomen križeva koji su podignuti na mjestima gdje su vatrogasci stradali. Obilježavanju 10. obljetnice, kako je najavljeno, nazočit će i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.