MUĆKE SA ZEMLJIŠTEM

Suprug Tončice Čeljuske ide na 2,5 g. u zatvor

23.03.2009 u 22:01

Bionic
Reading

Zlatko Čeljuska (54), suprug voditeljice i urednice na HTV-u Tončice Čeljuske, provest će dvije i pol godine u zatvoru zbog prijevare i krivotvorenja. Županijski sud, naime, potvrdio je nepravomoćnu presudu Općinskog kaznenog suda, kojom je Čeljuska osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora

On je, podsjetimo, 2002. godine krivotvorio osobnu iskaznicu Renea Hollosa, akademskog kipara i slikara, i preprodao njegovo zemljište za 210.000 njemačkih maraka. Ugovor o kupoprodaji zemljišta u podsljemenskoj zoni, na Kraljevcu, potpisao je kao prodavatelj u javnobilježničkom uredu Vladimira Marčinka u kolovozu 2002. Zemlju je prodao Milanu Zecu i tako ga prevario za 700.000 kuna, piše Jutarnji list

Čeljuska je u svojoj obrani tvrdio da je u to vrijeme bio s prijateljima i suprugom na brodu na Hvaru. Priložio je čak i fotografiju s ljetovanja, no na njoj nije bilo datuma kada je snimljena. Iskaze članova obitelji i prijatelja sutkinja također nije uvažila te ih je nazvala neuvjerljivim i proturječnim u pojedinostima.

Milan Zec, koji nije previše provjeravao podatke u trenutku kupnje parcele, ipak je prepoznao Čeljusku kao osobu s kojom je sklopio kupoprodajni ugovor. Ni računi plaćeni izvan Zagreba na dan kupoprodaje nisu mu pomogli, a osim toga sutkinja je objasnila da je tog istog dana u Dinersu u Zagrebu na njegovo ime uplaćeno 10.000 kuna.

Obavljeno je i grafološko vještačenje, no ono je tek djelomično išlo u korist Čeljuske. Grafolog je kazao da je, s obzirom na rukopis, Čeljuska “mogao i nije morao” lažirati potpis.

Protiv Čeljuske se sličan postupak vodi u Zadru. Tamo ga se tereti da je švicarskom Hrvatu za 100.000 eura prodao zemljište u Diklu. To zemljište također nije bilo njegovo.