SLUČAJ DAJLA

Sukob pape i biskupa Milovana pred kulminacijom!

24.08.2011 u 14:50

Bionic
Reading

Vatikan od porečkog biskupa Ivana Milovana traži da podnese žalbu na rješenje Ministarstva pravosuđa o povratu Dajle u državno vlasništvo, piše Večernji list

Podsjetimo, svojom odlukom o povratu Ministarstvo pravosuđa presjeklo je spor između Porečko-pulske biskupije i talijanskih benediktinaca iz Praglie, u kojemu je arbitrirao Vatikan tvrdeći da je riječ o sporu unutar Crkve.

No benediktinci ne odustaju od svojih nakana pa i dalje inzistiraju na tome da se spor vrati u unutarcrkvene okvire, a Vatikanu je za pritisak ostao jedino porečki biskup Ivan Milovan, koji bi, kako doznaje Večernji list iz svojih crkvenih izvora, sada trebao podnijeti žalbu na odluku Ministarstva pravosuđa.

Međutim, 'biskup Milovan to sa stopostotnom sigurnošću neće učiniti jer nije htio potpisati ni onaj sramotni sporazum, a pogotovo sada neće ovo napraviti. Uostalom, sami su istarski svećenici na svom susretu rekli da će radije vratiti zemlju državi nego da pripadne benediktincima', rekli su Večernjaku u Crkvi.

S obzirom na već viđeno te razne pritiske koje Milovan navodno trpi, neki se pitaju bi li mogao ponovno biti suspendiran 'na minutu' kako bi netko umjesto njega podnio ovu žalbu, no sugovornici iz Crkve Večernjaku su rekli da nakon svega što se dogodilo i izbilo u javnost, Vatikan to zacijelo neće ponoviti.