STRANAČKI KOLEGA

Šuica dovela Đakića u Strasbourg

19.11.2013 u 14:47

Bionic
Reading

Predsjedništvo Hvidre i predsjednici županijskih organizacija na čelu sa saborskim zastupnikom Josipom Đakićem stigli su u ponedjeljak u trodnevni posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu na poziv zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice

'Ponosna sam što u ove velike dane za Hrvatsku kada osjećamo istovremeno ponos i tugu mogu ugostiti hrvatske branitelje iz cijele Hrvatske u Europskom parlamentu te im na ovaj način iskazati zahvalnost za žrtvu koju su podnijeli za Grad-heroj i za Hrvatsku', naglasila je Šuica.

Eurozastupnica iz Hrvatske dodala je da je zahvaljujući tim hrabrim ljudima Hrvatska danas slobodna zemlja i članica Europske unije, a hrvatski jezik je 24. službeni jezik EU, zato je bitno, danas kada imamo slobodu, pokazati našim braniteljima gdje se u miru brane hrvatski interesi. U Strasbourgu će predstavnici Hvidre uz obilazak Europskog parlamenta i druženje sa zastupnicom Šuicom prisustvovati i predavanju o radu Europskog parlamenta, nakon čega će pratiti plenarno zasjedanje Europskog parlamenta.

'Ovom prigodom branitelji će imati priliku posjetiti i izložbu koju je u Europskom parlamentu organizirao ured kolege Stiera, a otvorio i novoizabrani predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul. Hvalevrijedna izložba pod nazivom 'Vukovar - europska poruka mira' znak je da i Europa nije zaboravila na ratna stradanja u Hrvatskoj i na Vukovar', zaključila je zastupnika Dubravka Šuica.