MORGAN TSVANGIRAI

'Sudar je bio prometna, a ne pokušaj atentata'

09.03.2009 u 15:08

Bionic
Reading

Zimbabveanski premijer Morgan Tsvangirai novinarima je u ponedjeljak rekao da je sudar, u kojemu je u petak smrtno stradala njegova supruga Susan, a on je ozlijeđen, bio prometna nesreća, a ne pokušaj atentata

HARARE - "U takvim automobilskim nesrećama uvijek se nagađa o tomu je li riječ o prometnoj nesreći ili o atentatu, no ovdje se uistinu radilo o prometnoj nesreći u kojoj je nažalost život izgubila moja supruga Susan", rekao je Tsvangirai svima koji su mu došli izraziti sućut nakon njegova povratka iz bolnice u Bocvani, gdje je bio na pregledu.

Po policijskoj istrazi, kamion čiji je vozač zaspao prešao je na suprotnu stranu ceste i udario u automobil para Tsvangirai, terenac Toyota Land Cruiser, u blizini grada Chivhua, 150 kilometara od Hararea. Tsvangirai je u nesreći samo lakše ozlijeđen.

Tragedija se dogodila u teška vremena za Tsvangiraija, koji je pod sve većim pritiskom kao političar, jer mu je povjerena zadaća da spasi gospodarstvo u zemlji opterećenoj velikim problemima. Pogreb njegove supruge bit će u srijedu.