OTKRIĆE MILINOVIĆEVA CJEPIVA

Sud odlučio: Sladoljev mora biti vraćen na posao

Bionic
Reading

Doktor Srećko Sladoljev, jedan od najpoznatijih hrvatskih zviždača, mora biti vraćen na posao nakon suspenzije pod kojom je završio zbog upozorenja da je cjepivo protiv svinjske gripe neprovjereno, javlja 24 sata pozivajući se na Večernji list

Imunološki zavod izgubio je u prvostupanjskom postupku spor sa Sladoljevom, voditeljem Odsjeka za interferon u Imunološkome zavodu, koji se u rujnu 2009. pobunio zbog predugovora koji je Zavod potpisao s Novartisom, a u kojemu se Novartis odriče odgovornosti za nuspojave i neučinkovitost cjepiva protiv svinjske gripe, pišu 24 sata, pozivajući se na Večernjak.

Uslijedili su suspenzija i otkaz zbog tobožnjeg odavanja poslovne tajne, no sud je nepravomoćno presudio da je suspenzija Sladoljeva bila nezakonita. Stoga mu Zavod treba isplatiti 120.415 kuna s kamatama za izgubljene razlike u plaći jer je od 1. listopada primao pola plaće, a također Imunološki zavod mora ga vratiti na posao.

Zasigurno je ovakvim ishodom sretan i ministar zdravstva Darko Milinović, čije je ministarstvo zapravo odobrilo plaćanje novcem poreznih obveznika cjepivo koje uopće ne mora djelovati, a koji je nakon pritiska javnosti procijedio da će tražiti Sladoljevljev povratak na posao.