kršili mjere

Suci s Kerumove fešte izvukli se samo s upozorenjem

12.02.2021 u 15:28

Bionic
Reading

Splitski suci i ostali gosti s fešte koja je 23. siječnja ove godine održana u konobi Željka Keruma dobili su samo upozorenja zbog nenošenja zaštitnih maski potvrđeno je to za Telegram iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske

U četvrtak je priopćeno da je ukupno 11 osoba koje su bile na rođendanskom slavlju bivšeg nogometaša Ivice Mornara prekršajno sankcionirano zbog kršenja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno nenošenja zaštitnih maski. No da kasnije saznaje Telegram da se zapravo ne radi o sankcijama već o upozorenjima.

Upozorenje se prema Prekršajnom zakonu može izreći ako je za prekršaj propisana kazna do tisuću kuna, ako je u pitanju prekršaj lake naravi, te ako počinitelj nije prije činio slične prekršaje i priznao je počinjenje prekršaja.

Dakle, s obzirom na to da se upozorenje izriče ako prekršitelj prizna što je napravio izvjesno je da su splitski suci potvrdili da su u Kerumovoj konobi kršili epidemiološke mjere. Ranije je potvrđeno da su u pitanju suci Bruno Klein, Miho Mratović i Dinko Mešin sa Županijskog suda u Splitu, Tomislav Zlodra, s Općinskog suda u Splitu, te Silvio Čović, s Upravnog suda u Splitu. Klein i Čović predsjednici su svojih sudova.