akcija 'Online zadaću napiši, jedinicu izbriši'

Studenti Učiteljskog fakulteta daju besplatnu online pomoć

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 09.04.2020 14:21
  • Objavljeno 09.04.2020 u 14:21
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Studenti Učiteljskog fakulteta organiziraju online pomoć tako što učenicima od prvog do četvrtog razreda daju besplatne tjedne instrukcije putem online platformi, priopćeno je na službenoj stranici vlade koronavirus.hr

U sklopu akcije "Online zadaću napiši, jedinicu izbriši" budući učitelji pomažu učenicima kojima praćenje TV-a predstavlja prepreku u usvajanju nastavnog sadržaja, kako bi lakše savladali nastavu koja je zbog opasnosti od širenja koronavirusa obustavljena u školama.

Projekt u kojem sudjeluje 25 studenata volontera Učiteljskog fakulteta, izrastao je iz projekta 'Zadaću napiši, jedinicu izbriši', koji je pokrenut povodom obilježavanja 100. obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u studenome prošle godine.

Pomoć se realizira putem dviju platformi. Skype služi za komunikaciju s učenicima i njihovim roditeljima, dok putem aplikacije Edmodo učenici dobivaju radne materijale. Svi nastavni materijali prate Predmetni kurikulum koji se emitira u tv programu HRT-a.

Roditelji se za pomoć u učenju mogu javiti putem Facebook i Instagram profila projekta ili na mail zadacunapisi.jedinicuizbrisi@gmail.com, dodaje se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!