CROATIA CASE CHALLENGE 2009

Studenti rješavaju poslovne slučajeve

  • Autor: AIESEC
  • Zadnja izmjena 10.02.2009 16:53
  • Objavljeno 10.02.2009 u 16:28
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Studentska organizacija AIESEC Zagreb i međunarodna neprofitna organizacija World University Service Austria predstavljaju tradicionalno studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva

Natjecanje pod nazivom Croatia Case Challenge održat će se od 9. do 10. svibnja 2009. u Zagrebu, gdje će se okupiti studenti iz cijele Hrvatske s ciljem osvajanja ove prestižne nagrade.

AIESEC

AIESEC

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Otvaranje manifestacije

Cilj projekta je promicanje metode učenja na temelju primjera iz prakse, poticanje natjecateljskog duha među studentima te povezivanje studenata s poduzećima koja sudjeluju u projektu, a u svrhu razvoja suradnje obrazovnih institucija i gospodarskih organizacija.

Natjecanje će se odvijati u četiri discipline:
- Business Case Competition nudi pravi Business Case Study za studente ekonomije, poslovne administracije, menadžmenta i marketinga;
- studija pravnog slučaja je simulacija Međunarodnog suda pravde namijenjena studentima pravnih fakulteta;
- model Europskog vijeća je simulacija Europskog vijeća, gdje studenti imaju mogućnost igrati uloge šefova država ili vlada Europske unije i predsjednika Komisije;
- studija slučaja iz informacijsko-komunikacijske tehnologije namijenjena je studentima iz informacijske tehnologije ili srodnih područja. ICT natjecanje simulira primjene ICT-a u određenom poslovnom kontekstu.

Zašto se prijaviti?

Sudjelovanje u natjecanju omogućuje studentima da prije završetka studija i stupanja u radni odnos primijene teorijska znanja u praksi kroz rješavanje slučajeva i simulacija. Rješavanjem case studyja studenti će razmijeniti svoja znanja i iskustva s kolegama i konkurentima, predavačima i predstavnicima tvrtki te će tijekom treninga u natjecanju poboljšati svoje specifične vještine i dobiti dodatne informacije o svojoj budućoj karijeri.

Tko se može prijaviti?

AIESEC

AIESEC

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Sudionici natjecanja

• Studenti prava, ekonomije, političkih znanosti, informacijske tehnologije ili srodnih disciplina državnih i privatnih sveučilišta, s odličnim vještinama i istaknutim akademskim rezultatima;
• studenti sa znanjem engleskog jezika (natjecanje se provodi na engleskom jeziku);
• studenti ispod 28 godina starosti u trenutku podnošenja zahtjeva.
Od studenata se, osim toga, očekuje da završe studij po mogućnosti u roku od godinu dana do maksimalno dvije godine od trenutka prijave na natječaj.

Prijave se zaprimaju na web stranici www.bcchallenge.org do 15. veljače 2009.

Pobjednici hrvatskog case challenge natjecanja direktno će se plasirati na međunarodno natjecanje, gdje će imati priliku pokazati svoje znanje i iskustvo među predstavnicima 11 drugih zemalja regije na finalnom BALKAN CASE CHALLENGE natjecanju od 6. do 11. srpnja 2009. u Beču.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi