nestabilnost u vladi

Stručnjak za krizni menadžment: Apsolutno je izvan pameti da Plenković ne zna razloge Marićeva odlaska

06.07.2022 u 10:23

Bionic
Reading

Danko Sučević, stručnjak za krizni menadžment, gostovao je u Novom danu televizije N1 i komentirao komunikaciju oko ostavke ministra financija Zdravka Marića

Sučević je rekao da ne vjeruje da premijer Andrej Plenković ne zna razloge Marićeve ostavke, a o čemu se spekuliralo. 'Ne vjerujem da je to istina. Poznajući ministra financija Marića i premijera Plenkovića, ne vjerujem da je istina da premijer ne zna kamo on ide. To je apsolutno izvan pameti. To je ono što se ne događa ni u najmanjim obrtima, da se ne razgovara o tome tko i zašto odlazi', rekao je Sučević na N1.

Smatra da je sve što se dosad napravilo vezano uz objavu ministrove ostavke 'loše napravljeno'.

'Cijeli današnji dan, a možda i tjednima, spekulirat ćemo o čemu se tu radi, zašto se to radi, što je stvarno predmet i to krizno komuniciranje očito je loše odrađeno', rekao je.

Ističe da način da se ostavi puno upitnika nad glavama onih kojima se objavljuje neka vijest šteti samo onome koji komunicira. 'To je tako i u praksi i u teoriji kriznog menadžmenta jer otvarate razne spekulacije koje se nikad ne zatvore. Kad prekasno reagirate, sve spekulacije ostaju dugoročno otvorene. Tako da to ne može biti namjerno, može biti ili pokazatelj nesposobnosti, što je normalno kod nas, ili pokazatelj bahatosti u smislu – nikad nismo dobro komunicirali i ništa nam se nije dogodilo pa nam je svejedno', rekao je Sučević.

  • +12
Zdravko Marić Izvor: Profimedia / Autor: JOHN THYS / AFP / Profimedia

Što za Vladu znači odlazak ministra financija u trenutku u kojem se događa globalna kriza, puno je manje bitno pitanje jer će Vlada naći drugog ministra, smatra stručnjak. 'Što znači za nas, važnije je pitanje. Već sad čuo sam ljude da im to unosi neizvjesnost u život. Marić je bio najstabilnija karika ove Vlade, i na najvažnijem mjestu. On je svojom pojavom i svojim aktivnostima davao stabilnost i Vladi i državi te njegov odlazak unosi dozu nestabilnosti', rekao je Sučević.