napali ga huligani

Strava u Beogradu: Brat ministra iz BiH ubijen nakon sukoba na dječjem igralištu

27.05.2024 u 15:18

Bionic
Reading

Strašna tragedija zadesila je obitelj bosanskohercegovačkog političara Vojina Mijatovića, čiji je brat, prema pisanju regionalnih medija, ubijen na dječjem igralištu u Beogradu

Đorđe Mijatović (37), mlađi brat potpredsjednika Vlade Federacije BiH te ministra razvoja poduzetništva i obrta Vojina Mijatovića, ubijen je u nedjelju u Beogradu. Vojin Mijatović je član SDP-a BiH. Preminuli je navodno pokušao zaštititi maloljetnog sina od skupine huligana koji su potom nasrnuli na njega.

Prema pisanju Klixa, nalazi obdukcije pokazali su da je primio šest snažnih udaraca u glavu. Isti medij neslužbeno doznaje da je Mijatoviću od jačine udaraca pukla lubanja te je dobio epileptični napad i infarkt.

Nešto ranije slučaj je komentirao srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

'Utvrđuju se činjenice kako je došlo do smrti. Mora se obaviti obdukcija. Policija je sinoć oko 18-19 sati dobila poziv da je došlo do neke tučnjave i otišla je na tu adresu u općini Voždovac, gdje je zatekla ozlijeđenog', kazao je Dačić.

Do sukoba je došlo, prema riječima supruge preminulog, nakon što su se njihova djeca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čovjeka nisu mališanima htjela vratiti loptu.

'Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla, saznala je da je imao sukob s dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar, gdje je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje', opisao je događaj Dačić.

Tvrdi da nije posrijedi riječ o ubojstvu, ali se utvrđuje je li preminuo od posljedica sukoba.

'Liječnici kažu da je bilo i nekih zdravstvenih problema, neki epileptični napad ili se možda dogodio srčani napad, ali to je sada pitanje. Najveći problem je što ne postoje kamere i što nema svjedoka da bi se točno utvrdilo što se dogodilo', izjavio je Dačić za Blic.

Srpski ministar naglasio je da slučaj sigurno neće ostati neriješen, kao i da policija traga za sudionicima konflikta.

Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je u ponedjeljak da je izdalo nalog policiji da identificira sudionike i prikupi sve potrebne podatke u vezi s događajem u nedjelju na Voždovcu.

O smrti brata oglasio se i Vojin Mijatović na Facebooku.

'Putuj, brate moj, na neko ljepše mjesto. Jučer je u Beogradu ubijen moj mlađi brat. Sve što bih sada rekao nema smisla, jer ovo što se dogodilo svakako nema smisla. I ovo je, nažalost, sastavni dio igre, koja se zove život. Ljudi moji dobri, hvala svima koji se javljate, čuvajte sebe i ljude oko sebe', napisao je Mijatović u objavi na društvenoj mreži.