ubojstvo snimateljice

Sud je donio odluku: Alec Baldwin ipak ide u zatvor?

25.05.2024 u 10:19

Bionic
Reading

Pred glumcem je novo suđenje, a prijeti mu 18 mjeseci kazne za ubojstvo iz nehaja koje se dogodilo na snimanju filma 'Rust' prije tri godine

Iako se činilo da će Alec Baldwin izbjeći osudu za ubojstvo iz nehaja, sud je odlučio da će glumac ipak morati na novo suđenje - i to već za nekoliko tjedana.

Baldwinu će biti suđeno za ubojstvo snimateljice Halyne Hutchins koju je upucao iz pištolja tijekom snimanja, misleći da puca s umjetnim mecima.

No, pištolje bio napunjen pravim streljivom te je 2021. godine na setu snimanja filma 'Rust' smrtno ranio 42-godišnju snimateljicu. Deadline prenosi kako će mu 9. srpnja biti suđeno za ubojstvo iz nehaja, a presuda se očekuje kroz dva tjedna.

Optužbe protiv glumca prethodno su odbačene, no sada mu prijeti zatvorska kazna, koju trenutno služi i rekviziterka filma 'Rust', Hannah Gutierrez-Reed, nedavno osuđena na maksimalnih 18 mjeseci zatvora za ubojstvo iz nehaja.

Alec Baldwin Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Podsjetimo, ubojstvo Hutchins potaknulo je američke filmske i televizijske produkcije da prestanu koristiti pravo vatreno oružje i streljivo. No dvije i pol godine kasnije mnogi ih ponovno koriste zbog realnijih učinaka koje proizvode...