rok od 30 dana

Stojak: Tražim da Fond za obnovu podnese izvješće, a ne da služi političkoj promociji potencijalnog kandidata za gradonačelnika Zagreba

26.01.2021 u 12:19

Bionic
Reading

Gradski zastupnik Tomislav Stojak izvijestio je u utorak da je zatražio da Fond za obnovu podnese izvješće o radu te je poručio da treba početi ozbiljno raditi, a ne služiti političkoj promociji potencijalnog kandidata za gradonačelnika

Stojak u točki koja će se naći na dnevnom redu sjednice zagrebačke Gradske skupštine 2. veljače traži izvješće o radu Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije od trenutka kada je osnovan prije tri mjeseca, što je napravljeno do sada, te koje aktivnosti planira poduzeti.

"Tražim da Fond za obnovu podnese detaljno izvješće Gradskoj skupštini u roku od najdulje 30 dana i počne ozbiljno raditi svoj posao, a ne da služi političkoj promociji potencijalnog kandidata za gradonačelnika Zagreba", poručio je Stojak na konferenciji za novinare.

Zastupnik pita da li Fond za obnovu, koji se više od dva i pol mjeseca od svog osnivanja sastoji od jednog čovjeka, vršitelja dužnosti ravnatelja, brine o konkretnoj i kvalitetnoj obnovi domova koji su uništeni ili oštećeni u potresu u ožujku i dodatno oštećeni s potresima 28. i 29. prosinca. "Ili služi političkoj promociji potencijalnog kandidata jedne stranke na budućim lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba", dodao je.

Kritizirao je što niti deset mjeseci nakon potresa obnova nije započela. Dodatno sve, kaže, zapinje u jako kompliciranim i sporim procedurama, a Fond za obnovu nije, "osim političko-promidžbenih, započeo s ozbiljnijim aktivnostima".

Spornom smatra izjavu v.d. ravnatelja Damira Vanđelića da će, ako obnova dobro krene, razmotriti sve druge opcije koje su na stolu, koje uključuju njegov daljnji privatni angažman ili bilo koju drugu opciju.

"Kakva je to izjava? Što to znači? Da će ako obnova ne krene dobro i dalje ostati na mjestu ravnatelja jer je to utješna pozicija?", upitao je Stojak te poručio da obnova domova sugrađana mora biti iznad svega.

"To je ključno pitanje za tisuće Zagrepčana, a ne tko se javio na natječaj za ravnatelja Fonda i da li će biti kandidat za gradonačelnika Zagreba i to jedino pod uvjetom ako obnova uspješno krene", poručio je.

Također, kako Grad Zagreb ima dva predstavnika u Upravnom vijeću Fonda, Gradska skupština od predstavnika grada treba dobiti detaljno izvješće o njihovom dosadašnjem radu i aktivnostima u Upravnom vijeću Fonda, pogotovo u pogledu što skorijeg konkretnog početka obnove njihovih domova.