bez auta, bez kuće

Što sve posjeduje novi ministar rada Marko Pavić

18.07.2017 u 20:35

Bionic
Reading

Bez ikakve imovine, samo s plaćom i kreditima - tako živi novi ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. Ovaj diplomirani inženjer fizike ranije se bavio kilmatologijom, no nekoliko posljednjih godina radi na projektima zapošljavanja mladih

Pavićeva imovinska kartica, koju je uredno popunio u roku od 30 dana od početka ministarskog mandata, pokazuje da novi ministar nema imovine.

Naime Pavić u vlasništvu nema ni kuću ni stan, kao ni ikakvo prijevozno sredstvo ili ušteđevinu. No na sebi ima dva kredita - oba podignuta 2016. u Zagrebačkoj banci i s kamatom od 7,95 posto. U jednom Pavić mora otplatiti još 14.523 kune, dok je u drugom iznos duga 38.000 kuna.

Otplata kredita Paviću ne bi trebala biti problem, s obzirom na to da mu ministarska plaća iznosi 16.256 kuna neto.

Uz posao ministra, Pavić je predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a prethodno je bio državni tajnik u Ministarstvu rada.

Prije nego što je postao dužnosnik Pavić je od 2015. do lani bio voditelj projekata EU-a u Institutu za stručno usavršavanje mladih, a od 2010. voditelj projekata u Udruzi za očuvanje hrvatskih voda i mora SLAP.

U toj udruzi član je od 2006., a od 2009. predsjednik je udruge Chevening Alumni Hrvatska. Radi se o udruzi bivših stipendista britanske vlade u Hrvatskoj, a i Pavić je bio jedan od tih stipendista. Naime stipendiju je proveo 2005. u National Oceanography Centreu (NOC) u Southamptonu i to na projektu vezanom uz transport ugljikovog dioksida u oceanu.