TAJNE IZ KOZARČEVE

Što otkriva žena kod koje je uhićen fra Šime Nimac?

Bionic
Reading

Gordana Friščić, u čijoj je kući u Kozarčevoj ulici u Zagrebu uhićen fra Šime Nimac, kazala je kako nema pojma tko je atraktivna bankarica koju svi povezuju s mladim fratrom za kojeg je rekla da je James Bond 008

Također, kazala je da je Nimac u Zagreb došao kako bi kardinala Bozanića i nadbiskupa Srakića upozorio na malverzacije vezane uz zemljište te je išao odvjetnici Neli Pedišić. Nimac se, po njezinim riječima, nije skrivao niti je bio u bijegu te se čudi zašto ga toliko progone kada je Crkva znala da je zemljište prodano još u svibnju.

'Ja tog čovjeka poštujem i cijenim, baš kao što poštujem i cijenim njegovu obitelj. Naravno da sam mu rekla da može doći kod mene. Čast mi je da mi je on bio gost', rekla je Gordana Friščić za Večernji list. Objasnila je kako je fra Šime došao sam, skromno odjeven te kako nikada na njemu nije vidjela skupocjeno odijelo ili sat.

U međuvremenu, fra Šimi nije određen pritvor, no izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu oduzelo mu je putovnicu zbog opasnosti od bijega. Fra Šime, koji je osumnjičen zbog nestanka gotovo deset milijuna kuna od prodaje crkvenog zemljišta u Baškom Polju, mora se jedanput tjedno javiti sudu, piše hrt.hr.