TKO JE VLASNIK?

Sto metara duga superjahta izazvala pomutnju u Splitu; doznali smo neke detalje

22.11.2017 u 14:36

Bionic
Reading

Golema 104-metarska superjahta privezana je u srijedu ujutro na splitskoj Zapadnoj obali i izazvala zanimanje Splićana. Nagađalo se tko je njen vlasnik i što radi u gradu, a zbog činjenice da je naziv broda bio prekriven smatralo se i da su Hrvatsku pohodili najbogatiji poslovni ljudi ili arapski šeici

Kako sada stvari stoje, spekulacije su netočne: brod je u splitsku luku uplovio u sklopu svoje probne plovidbe, odnosno transfera iz brodogradilišta u njemačkom Kielu prema budućoj matičnoj luci na Bliskom istoku.

  • +4
Megajahta proizvođača Lurssena duža od sto metara privezana je na Zapadnoj obali Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedna od najvećih jahti na svijetu izašla je iz pogona tvrtke Lurssen i nazvana je Project Mistral. Građena je u potpunoj diskreciji, no poznato je da ima čelično-aluminijsku strukturu, pet paluba i heliodrom na vrhu. Prilikom porinuća nazvana je Amadea.

Tportalu je potvrđeno da trenutno plovi pod zastavom Marshallovih Otoka i da je u Split uplovila bez prijavljenih putnika, isključivo s članovima posade. Predviđeno je da će se u gradu zadržati jedan ili najviše dva dana.