DVIJE GODINE POSLIJE

Što građani misle o Milanovićevim ministrima?

23.12.2013 u 19:24

Bionic
Reading

Dnevnik Nove TV, kao i prije godinu dana, i danas u suradnji s agencijom Ipsos Puls provodi ekskluzivno istraživanje toga što građani misle o radu ministara. Koga građani ocjenjuju negativnim, koga pozitivnim, ali koje ministre uopće ne znaju i ne mogu ih ocijeniti?

Slavko Linić ministar je koji je kod građana doživio najviše pohvala u dvije godine, ako se uspoređuje njegov rad. On je ministar kojemu u dvije godine raste popularnost – trenutačno s potporom od 56 posto.

Istodobno ministar Rajko Ostojić doživio je najveći pad popularnosti, negativnim ga ocjenjuje 61 posto građana. Andrea Zlatar Violić većini birača i dalje nije poznata – 38 posto ne zna za nju.

Darko Lorencin i dalje je ministar koji je kod građana najpopularniji sa 64 posto, a Tihomir Jakovina najnepopularniji; o njemu negativno mišljenje ima 70 posto građana.

Pet ministara vladajuće koalicije među svojim biračima uživa potporu iznad 70 posto. To su Milanka Opačić sa 79 posto, Slavko Linić sa 77 posto, Darko Lorencin sa 76 posto, Vesna Pusić sa 75 posto i Ante Kotromanović sa 75 posto.

Tihomir Jakovina i među svojim je biračima daleko najnepopularniji, zapravo jedini ministar koji i među svojim biračima ima, i to dominantno, negativan imidž sa 65 posto.

HDZ-ovi birači većini ministara dali su negativne ocjene, ali ima i onih koji kod birača te opozicijske stranke imaju i pozitivno mišljenje. Darko Lorencin sa 67 posto ili Ante Kotromanović sa 66 posto, Predrag Matić sa 44 posto, Ivan Vrdoljak sa 44 posto, Mihael Zmajlović sa 43 posto, Slavko Linić sa 41 posto te Siniša Hajdaš Dončić sa 40 posto.

Željko Jovanović među biračima opozicije najnepopularniji je sa 82 posto, Tihomir Jakovina sa 77 posto, a Rajko Ostojić sa 76 posto.