vremenska prognoza

Stiže promjena vremena: Već popodne sve više oblaka i kiša

13.09.2023 u 06:11

Bionic
Reading

I u srijedu će još prevladavati suho, u početku i sunčano, u mnogim krajevima i vruće, ali u drugom dijelu dana uz sve više oblaka i povećanje vjerojatnosti za ponegdje malo kiše, uglavnom na zapadu unutrašnjosti.

U srijedu u Slavoniji, Baranji i Srijemu i dalje vruće uz najvišu temperaturu znatno višu od uobičajene za doba godine. Prevladavat će sunčano vrijeme, no ipak uz ponešto oblaka te slab do umjeren jugozapadni vjetar.

I u središnjoj Hrvatskoj u drugom dijelu dana razmjerno vjetrovito, uz umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. I pritom već od jutra malo i umjereno oblačno, poslijepodne i navečer uz malu vjerojatnost za poneki pljusak, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, a osim što će biti vruće, nekima će biti i sparno.

U gorju danju vrlo toplo i vjetrovito, u višim predjelima i uz vrlo jak jugozapadni vjetar, no dan će početi uz svježinu, lokalno u nekim kotlinama i uz maglu. Kasno popodne moguć je pljusak, a prema kraju dana mogućnost za neverin postojat će i na sjevernom Jadranu, gdje će veći dio dana biti barem djelomice sunčano uz slab i umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Slabog do umjerenog jugozapadnog vjetra, na otvorenom moru jugoistočnog, bit će i u Dalmaciji pa će more temperature oko 25 °C, biti malo do umjereno valovito. Uz dosta sunčanih sati temperatura zraka doseći će vrijednosti između 28 i 32 °C.

Podjednako toplo i na krajnjem jugu Hrvatske, uz još jedan pretežno sunčan dan. Mnogi će još tražiti osvježenje u relativno toplom moru.

  • +21
Kiša i jako jugo u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

U nastavku tjedna nestabilnije

Od četvrtka na Jadranu nestabilnije, pogotovo na sjevernom dijelu, no bit će još prilike za morske radosti. Zadržat će se relativno toplo vrijeme, a iako će mjestimice biti pljuskova, kiša će i idućih dana izostati u mnogim mjestima u Dalmaciji.

U unutrašnjosti od četvrtka djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te malo manje toplo, gotovo svakodnevno uz mogućnost za mjestimice malo kiše, najčešće u obliku pljuskova, i to vjerojatnije u četvrtak te u subotu na zapadu zemlje, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.