MALOLJETNIČKA PROSTITUCIJA

Štićenice nisu prepoznale navodne mušterije

16.06.2009 u 13:13

Bionic
Reading

Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama, policijska istraga pokazala je da organizirani lanac maloljetničke prostitucije, vezan uz Dom za odgoj djece i mladeži u Vinkovačkoj 61, postoji već godinama, ali u njega najvjerojatnije nisu uključene osobe iz političkih, pravosudnih, sportskih i poduzetničkih krugova koje štićenice spominju u anonimnim pismima, objavio je Glas Slavonije

Policija je, naime, djevojkama pokazala fotografije nekoliko najpoznatijih navodnih sudionika i ni jednoga nisu prepoznale. Neslužbeno se doznaje da nitko od njih nije priveden, a policija nije htjela potvrditi ni je li privela dvoje Osječana za koje se sve više sumnja da su platili djevojkama da napišu ta pisma i u njima kao počinitelje navedu niz osoba kojima su se željeli osvetiti, u prvom redu svojim bivšim supružnicima. No anonimna svjedočenja sadašnjih i bivših štićenika pokazuju da je maloljetničke prostitucije u Domu bilo i još uvijek ima. Nekoliko djevojaka, navodno, već godinama se njome bavi, a naknade primaju u obliku sitnijih novčanih iznosa, kartica za mobitel i kutija cigareta, ponekad i droge.

Zbog opsežnosti istrage, konferencija za novinare u PU osječko-baranjskoj o ovom slučaju, koja se trebala održati jučer, odgođena je za utorak. Glasnogovornica PU Edita Roterbauer jučer nije željela davati izjave do završetka istrage, rekavši jedino da nije istina, kao što navode pojedini mediji, da je policija reagirala i istragu započela tek četiri dana nakon što ih je ravnateljica Doma Jasminka Dević obavijestila o sumnji na prostituciju.

Jutarnji list koji je prvi objavio aferu s maloljetničkom prostitucijom i dalje tvrdi da policija čini sve kako bi zataškala aferu upravo jer su u njoj, navodno, sudjelovali moćni Osječani. Također su objavili da je policija u nedjelju nenajavljeno posjetila kuću gdje je novinar Jutarnjeg lista razgovarao u dva navrata sa štićenicama Doma. Navodno je inspektora Ivana Caneckog zanimalo jesu li štićenice pred novinarom pisale sporno pismo u kojem opisuju detalje o prostituiranju. Sin vlasnice kuće, kojoj je takvo pitanje postavljeno, dobio je prijetnje i upozorenje da savjetuje majci neka šuti kako ne bi završila u zatvoru, objavio je Jutarnji.