GOSPINA UKAZANJA

Stav Vatikana o Međugorju do Božića

04.12.2012 u 21:37

Bionic
Reading

Međunarodno povjerenstvo za Međugorje do Božića bi trebalo objaviti stav u vezi s navodnim ukazanjima Gospe u Međugorju, prenosi portal Klix.ba pisanja francuskog magazina La Vie

Povjerenstvo na čelu s Camillom Ruinijem, navodi La Vie, objavit će tako rezultate dvogodišnjeg istraživanja fenomena ukazanja Djevice Marije. To je povjerenstvo, koje je osnovao papa Benedikt XVI, u dvije godine rada prikupilo 'mnogo pozitivnog materijala' o ukazanjima u Međugorju.

Kako francuski magazin nije naveo svoje vatikanske izvore, odnosno nikakvo službeno stajalište, ni u Župnom uredu u Međugorju informaciju o objavi rezultata nisu mogli komentirati. Ni u Mostarskoj biskupiji to nisu mogli komentirati.

'Nemam nikakvih posebnih očekivanja i otvoren sam prihvatiti sve smjernice koje da spomenuto povjerenstvo. Duboko sam uvjeren da rade uz molitvu i u punoj otvorenosti Božjem duhu. Uvjeren sam i da bi to trebao biti stav i svakog člana Crkve', rekao je glavni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, msgr. Ivo Tomašević, za Klix.ba podsjećajući na činjenicu po kojoj tisuće katolika iz cijelog svijeta dolaze u Međugorje gdje mole, ispovijedaju se, pričešćuju…

Još prije 10 mjeseci najavljeno je kako će se papa Benedikt XVI. do konca godine oglasiti o navodnim Gospinim ukazanjima u Međugorju.