javni apel

Statičari traže pomoć u Petrinji; potreba im je nužna oprema vrijedna 230 tisuća kuna

07.01.2021 u 17:08

Bionic
Reading

Hrvatska udruga poslodavaca - ICT objavila je javni apel za pomoć Hrvatskom centru za potresno inženjerstvo (HCPI) kojem nedostaje nužna oprema

Kako navode, tu opremu trebaju statičari koji su nakon prvog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji krenuli na pogođeno područje i krenuli provoditi hitne preglede oštećenih zgrada, piše Večernji list.

'U suradnji s uvoznicima i distributerima uspjeli smo osigurati gotovo svu traženu opremu za isporuku odmah, po nabavnim ili veleprodajnim cijenama. Ukupan iznos novca koji trebamo skupiti je nešto manje od 230.000 kuna', navodi se u priopćenju.

Ističu kako je cilj nabaviti opremu što prije.

Donosimo popis opreme u cjelosti:

'U dogovoru s Hrvatskim centrom za potresno inženjerstvo (HCPI), logistika ove donacije će biti sljedeća:

Svi koji žele sudjelovati u akciji dobit će upute za uplatu direktno korisniku, tako će biti najtransparentnije

Kad HCPI prikupi (očekujemo) ciljani iznos, oni će ga uplatiti tvrtki Perpetuum Mobile po izdanom predračunu. Razlog je što većina dobavljača nema mogućnost maloprodaje krajnjem korisniku. Perpetuum je velikodušno ponudio pomoć, a isto će to naravno raditi bez ikakve naknade. U konačnici, Perpetuum će podastrijeti na uvid ulazne račune distributera i njihov izlazni račun prema HCPI-u - razlika će biti jedna lipa po komadu opreme

Dobavljači će opremu isporučivati direktno korisniku na lokaciju u Petrinji

HUP- ICT zamolila je u priopćenju one tvrtke koje imaju namjeru im donirati financijska sredstva da obavijeste HCPI kako bi mogli čim sakupe novac pokrenuti odmah kupnju i dostavu nužne opreme na potresom pogođeno područje.

Podaci za uplatu donacije su:

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Hrvatski centar za potresno inženjerstvo

Kačićeva 26, 10000 Zagreb

OIB: 62924153420

IBAN: HR0223600001101219412

Poziv na broj: 175-18

Svrha Uplate: Donacija za HCPI