sporna obnova

Čovjek kojem je kuća obnovljena nakon rata: Statičari su nam se smijali u lice i rekli da možemo tu živjeti, ali da to nitko ne može garantirati

05.01.2021 u 09:37

Bionic
Reading

Država je Tomislavu Šubiću iz Strašnika kod Petrinje obnovila kuću 1997. godine, a u snažnom potresu, 29. prosinca 2020. godine, je stradalo krovište.

'Tata je bio građevinar i upozoravao je da se loše radi', kazao je Tomislav Šubić za N1 televiziju.

Istaknuo je da je sve napravljeno lošije nego je trebalo biti, na brzinu, a nadzor je bio samo na papiru i nema veze sa specifikacijama.

'Armatura koja postoji u betonskim stupovima nije adekvatno povezana sa željezom iz deke. Napravili su podloge koje su puno lošije. Apelirao je i na nadzornika, a on mu je odgovorio da će mu biti dovoljno “dva sa jedan”, mislio je na grob', rekao je Šubić.

Navodi da sad dolazi policija i da je jedan prije par dana rekao da bi trebalo pola sela zapaliti. Rekao je da se stvaraju gužve zbog mene, zbog moje obitelji…

'I statičari su nam se smijali u lice i rekli da možemo mi tu živjeti, ali to mi nitko ne može garantirati. Nisu svi takvi, ali nažalost bilo ih je'', istaknuo je.

Ispričao je i da nitko nije tražio njegova oca da potpiše završni atest ili primopredaju objekta. On je bio drugi razred srednje škole i kad su dobili namještaj, podrazumijevalo se da je gotovo.

'To je bilo stihijski, puno se kralo, nitko tome nije mogao stati na kraj. Mi smo bili u zanosu, htjeli smo se vratiti na svoje”, dodao je i zahvalio se kroz suze svima koji su pomogli, a bilo ih je, kaže, ne zna ni izbrojati.