projekt mreža poduzetničkih inkubatora

Stara zgrada slatinskoga Doma zdravlja prenamjenjuje se u poduzetnički inkubator

20.11.2018 u 14:57

Bionic
Reading

Ugovor o rekonstrukciji stare zgrade slatinskoga Doma zdravlja i njezinoj prenamjeni u poduzetnički inkubator potpisao je u utorak virovitičko-podravski župan Igor Andrović s predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora, a radovi bi trebali završiti do 1. srpnja 2019., nakon čega će se u poduzetnički inkubator useliti 11 mladih poduzetnika

'Dio je to projekta Mreže poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, za što smo od Ministarstva gospodarstva nepovratno dobili 20 milijuna kuna. Gradnja poduzetničkih inkubatora u Pitomači i Orahovici već traje, a ovaj u Slatini će biti višenamjenski jer će imati i kreativni studio te opremu za krojenje i šivanje', rekao je župan Andrović.

Ugovor za rekonstrukciju i prenamjenu zgrade potpisan s tvrtkom 'Građenje Marković' iz Slatine vrijedan je 8.670.570 kuna, a ugovor za stručni nadzor potpisan je s tvrtkom 'Trinas projekt' iz Osijeka i vrijedan je 171.250 kuna.

Nakon završetka gradnje i adaptacije u Virovitičko-podravskoj županiji bit će četiri poduzetnička inkubatora sa 63 poslovna prostora - 48 u Slatini, Orahovici i Pitomače i 15 u Virovitici, čijim stanarima Virovitičko-podravska županija u prvoj godini plaća smještaj i osigurava povoljnu uslugu knjigovodstvenog servisa te potporu razvojnih agencija.

Projekt je napisala Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije 'Vidra' u suradnji sa županijom, poduzetničkim inkubatorom, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS) i uz pomoć Grada Orahovice i Općine Pitomače.