radovi bi trebali završiti do 1.prosinca

Gradnja vinkovačkoga poduzetničkog inkubatora dobro napreduje

12.11.2018 u 15:09

Bionic
Reading

Gradnja poduzetničkog inkubatora u Vinkovcima, vrijednog 21,3 milijuna kuna, koja je počela ljetos, dobro napreduje, a očekuje se da bi inkubator prve poduzetnike mogao primiti krajem iduće godine, rečeno je u ponedjeljak dok je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obilazio gradilište

'Poduzetnički inkubator je institucija koja će sigurno dignuti vrijednost vinkovačkog poduzetništva. Nadamo se da će uz Tehnološki park inkubator pridonijeti razvoju gospodarstva i poduzetništva u Vinkovcima', rekao je Bosančić.

Po riječima obnašatelja dužnosti pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vinkovaca Marka Jurete, od predviđenih 21,3 milijuna kuna nepovratno je iz Europske unije 19,9 milijuna, a preostali potreban iznos osigurava Grad.

'Cilj projekta je razvoj visokokvalitetne poduzetničke poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama', rekao je Jureta.

Izgradnja i rekonstrukcija poduzetničkog inkubatora sastoji se od rekonstrukcije postojeće zgrade te izgradnje novog dijela. U rekonstruiranoj zgradi bit će ugostiteljske prostorije i uprava, a u novom dijelu zgrade predviđene su poslovne prostorije za manje proizvodne i servisne djelatnosti, ukupno 14 poslovnih prostorija namijenjenih uslužnim djelatnostima te pet prostorija za proizvodne djelatnosti, rekla je voditeljica projekta Melita Meštrović.

 Radovi i opremanje zgrade trebali bi završiti 1. prosinca 2019.