UBOJSTVO IVE PUKANIĆA

Stanodavac jedva prepoznao Gudurića

01.09.2010 u 11:29

Bionic
Reading

Nakon ljetne stanke nastavljeno je suđenje za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Pred sudskim vijećem iskaze su ponovno dali stanodavac koji je iznajmio stan petooptuženom Bojanu Guduriću, Mirko Bitujac te sudski vještak balističar Mirko Zebić

Pitujac je ponovio da je stan u Petrinjskoj 4 u Zagrebu za 600 eura iznajmio osobi čija je putovnica glasila Kajzer Franc. Na upit sutkinje Ivane Kršul prepoznaje li tu osobu među optuženima, Pitujac je rekao kako sa sigurnošću istu ne može prepoznati, jer ju je vidio svega tri puta, ali je rekao kako mu se čini da je riječ o muškarcu u bijeloj majici (Bojanu Guduriću, op. a).

Također je među optuženima prepoznao i Amira Mafalanija, koji je s Gudurićem prvi put došao vidjeti stan. Iako je Gudurićev odvjetnik pokušavao osporiti nalaze balističkog vještaka, dojam je da mu to baš i nije pošlo za rukom, jer ono što je nedvojeno utvrđeno jest to da su otisci pronađeni na snajperskoj pušci pripadali upravo njegovu klijentu.

Podsjetimo, pokušaj ubojstva pucnjem iz snajpera bila je rezervna varijanta za slučaj da eksplozija ne uspije.

Dodatno zatraženo telekomunikacijsko vještačenje još nije završeno, a trebalo bi biti do nastavka suđenja koje je zakazano za 8. rujna.