PAS JAČI OD VLASNIKA

Staford rastrgao pekinezera pred vlasnicom

31.03.2010 u 16:49

Bionic
Reading

Kada je sinoć u 18.30 izvela svog pekinezera u šetnju, Ana Ćušković (46) nije niti slutila da će se kući vratiti bez ljubimca koji je punih 12 godina bio član njene obitelji. S Pekijem je kao i obično ušla u lift, a kada su se na trećem katu stambene zgrade u Ulici Stanka Vraza vrata lifta otvorila, susjedov staford u sekundi je zgrabio slabašnog Pekija za vrat i ubio ga pred očima njegove bolesne i bespomoćne vlasnice, koja je zbog šoka morala zatražiti i liječničku pomoć

'Bolujem od multiple skleroze i moj Peki je bio moja najbolja terapija, moj lijek. Većinu dana sam sama kod kuće i upravo mi je Peki, u mojoj bolesti, život činio ljepšim. Kod nas je došao kao sasvim malo štene i othranili smo ga na dudicu. Moja djeca su uz njega odrasla. Kada sam kćerki, koja je tada bila na poslu, javila što se dogodilo, bila je pred slomom živaca, a sin je saznao da Pekija više nema kada se vratio kući iz škole. Svi smo strašno potreseni', kroz suze nam je rekla 46-godišnja Ana Ćušković, koja se sa svojom obitelji i kućnim ljubimcem u zgradu doselila tek prije tri mjeseca te do jučerašnje kobne večeri nije imala bliski susret sa susjedovim stafordom.

Iako u šoku, Pekijeva vlasnica ipak nam je ispričala detalje kojih se sjeća, jer nakon napada staforda na njenog ljubimca sve joj je još u magli.

'Iako stanujem na prvom katu, budući da sam bolesna, ne idem stepenicama. Sinoć sam pozvala lift, no umjesto u prizemlje odvezao nas je na treći kat, kamo ga je očito pozvao vlasnik staforda. Čim su se vrata lifta otvorila, nastao je kaos. Moj starčić Peki nije niti zalajao, a taj je pas, iako na povodniku, skočio na njega, zgrabio ga za vrat i ubio. Sve je bilo gotovo za manje od minute, nakon čega je staford odjurio noseći mog Pekija u zubima. Nakon tog stravičnog prizora ja sam se potpuno izgubila. Nisam više znala gdje sam, gdje je moj Peki, vozila sam se liftom po zgradi, od kata do kata, tražeći gdje ga je taj pas ostavio. Nekako sam došla do svog stana, a nedugo zatim susjeda koja mi je priskočila u pomoć pronašla je mrtvog Pekija pred vratima stana vlasnika staforda. Nisu mi ga čak niti donijeli, samo su ga stavili u plastičnu vrećicu i izbacili pred vrata svog stana', prisjeća se kroz suze Ana, dodajući da je vlasnik svog staforda pokušao odvući, no nije mogao.

'Taj čovjek nije trebao nabavljati tako jaku životinju koju nije sposoban držati pod kontrolom, za takvog psa zapravo bi trebao oružni list, jer pitanje je dana kada će napasti neko dijete, a vlasnik ga u šetnju vodi bez brnjice', kaže Ana, koja od sinoć nije izašla iz svog stana, a kaže da ne zna niti kako će nakon ovoga više ući u lift, od straha da ne naleti na staforda koji je ubio njenog pekinezera. Vlasnica ubijenog psića danas je događaj prijavila i veterinarskom inspektoru Damiru Agičiću, a policija će također dostaviti obavijest županijskom veterinarskom inspektoratu, radi procesuiranja 48-godišnjeg vlasnika staforda zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti životinja.

Pekijeva vlasnica još nije odlučila hoće li tužiti susjeda, no kako doznajemo, stanari iz zgrade nakon ovog događaja razmišljaju o prikupljanju potpisa kako bi se vlasniku staforda zabranilo njegovo daljnje držanje u stambenoj zgradi.