HDZ IZ JARUNSKE BARAKE

Srušili smo crveni Pantovčak, idemo dalje

17.06.2015 u 22:52

Bionic
Reading

Hrvatska demokratska zajednica u srijedu je proslavila 26. obljetnicu osnivanja stranke s koje je poručeno kako UDBA ruši i zemlju i stranku te kako su uspjeli srušiti crveni Pantovčak, dok im je idući cilj osvajanje vlasti

Utemeljitelji HDZ-a kažu kako UDBA danas ruši Hrvatsku i HDZ-e kao i 90- tih godina kada je Franjo Tuđman stvarao državu. Prije godinu dana s mjesta utemeljenja stranke obećano je, ističu, rušenje crvenog Pantovčaka. Obećanje je, kažu, ispunjeno i sada - idu dalje.

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a podsjetio je na povijesnu važnost barake u kojoj je pokojni Franjo Tuđman osnivao HDZ i rekao kako bi se stranka i danas na ovom svetom mjestu zajedno s koalicijskim partnerima trebala dogovoriti da će biti kao ''jedan za Hrvatsku'.

Napomenuo je da to treba učiniti i zbog Tuđmana i zbog naše djece koju ne želi gledati kako odlaze trbuhom za kruhom u Kanadu ili drugdje u svijet. Karamarko je rekao da je nakon 26 godina vrijeme za inventuru, odnosno je li danas Hrvatska država za koju su branitelji položili živote.

Ponovio je da je HDZ-ov gospodarski program pri završetku i da se godinu i pol dana radio u suradnji s bavarskim institutom CESifo., a kako je SDP na vlast došao s brošuricom od Plana 21.

'Upravo zato u SDP-u vlada strah i panika. Zato doživljavamo pokušaje fašizacije HDZ-a, a HDZ je antifašistička i antikomunistička stranka, i neka to dobro upamte' - poručio je Karamarko. Ponovno je optužio medijsku scenu da je izrazito nesklona HDZ-u i kaže: 'Pa smo po medijima mi sotone, a oni anđeli'.

'Šta se događa u našoj domovini danas, dragi prijatelji? Nećemo čak ideološki ratovati jer kažu da to nije u modi. Mi ne smijemo govoriti o našim emocijama prema Hrvatskoj, mi ne smijemo govoriti o vremenima kad je stvarana Hrvatska, mi ne smijemo govoriti o vremenima prije stvaranja Hrvatske jer to nije moderno. To je revanšistički pristup', rekao je Karamarko.

Upozorio je da danas na 11 zaposlenih ima 10 umirovljenika, da je stopa nezaposlenosti veća od 19 posto, da je potrošačka moć prosječnog Hrvata manja za 41 posto od europskog prosjeka i da je Hrvatska jedina članica EU-a koja više uplaćuje u EU fondove nego li iz njih izvlači te da nije pokrenut niti jedan ozbiljan investicijski ciklus.

Milan Kovač iz Kluba utemeljitelja HDZ-a, dodao je: 'Imamo jedan zadatak. Iduće godine da tko ovdje bude stajao kaže – predsjedniče, izvršili smo i taj zadnji zadatak. Pobijedili smo na parlamentarnim izborima. Imamo svoju Vladu, demokratsku, narodnu vladu, kakvu zaslužuje hrvatski narod'.

'90-ih su rušili židovsko groblje na Mirogoju i onda to pripisivali Tuđmanu, a danas se isti rukopis ponavlja u Splitu pa se iz usta ministra policije zbog svastike na stadionu napada HDZ i Tomislav Karamarko. To im neće proći' rekao je Milan Kovač.

Prije točno 26 godina u baraci NK 'Borca' na Jarunu osnovan je HDZ. Na toj je skupštini prvim predsjednikom stranke imenovan Franjo Tuđman.