obustavljen promet

Srušila se skela u centru Zagreba, oglasili se policija i vatrogasci

09.02.2024 u 13:18

Bionic
Reading

Vjetar koji već satima neumorno puše metropolom uzrokovao je pad skele u samom centru Zagreba. Oštećen je automobil, a iako su incijalne dojave govorile da se ispod nalazi zatrpana jedna osoba, policija kaže da ozlijeđenih nema

Velika građevinska skela dužine 20-ak metara srušila se u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, kod kućnog broja 30., na vozila.

Osim na auto, inicijalna dojava u 12.55 sati dežurnim službama je bila da se pod skelom možda nalazi i jedna osoba, prenosi Jutarnji list.

O svemu se oglasila i policija. 'Oko 12.45 sati u Zagrebu, Petrinjska br. 30, najvjerojatnije zbog jakog vjetra došlo je do urušavanja skele na prometni trak kojom prilikom je oštećen jedan osobni automobil. Prema zasada utvrđenom ozlijeđenih osoba nema', poručili su iz policije.

Petrinjskom ulicom u smjeru sjevera promet je u potpunosti obustavljen, a vozi se okolnim ulicama.

  • +14
Srušila se skela u centru Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Osim policije, na mjesto događaja odmah su pristigli i zagrebački vatrogasci.

Inače, riječ je o skeli postavljenoj na zgradi u kojoj su se do početka radova na obnovi lanjskog svibnja, odrađivali upravni poslovi policije. Točnije, u toj su zgradi građani podnosili zahtjeve za osobne iskaznice i putovnice.

Srušila se skela u centru Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

'Prestrašno je bilo kad je skela i sav taj metal počeo krckati i strovaljivati se. Policija je odmah bila tu te su govorili prolaznicima da se maknu i da ne prolaze jer je vjetar i dalje puhao, a skela se njihala i urušavala kao da je od pijeska. Jedan muškarac je upitao nekoliko radnika koji su trčali preko ulice ima li koga ispod. Jedan od njih mu je rekao da nije siguran jer je jedan njegov kolega stajao do tog auta kad je počelo padati', kaže za Jutarnji list jedan zaposlenik obližnje radnje.

Vatrogasci: Nema ozlijeđenih u urušavanju skele, radnici su uspjeli pobjeći

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih rekao je da u urušavanju skele na zgradi policije u Petrinjskoj ulici 30 nema ozlijeđenih jer su radnici uspjeli pobjeći, a na ulici nije bilo nikoga.

Jembrih je u izjavi za medije rekao kako je vrijeme dolaska vatrogasaca na mjesto događaja bilo četiri minute.

"Nakon dolaska, krenuli smo u pretraživanje tog dijela ulice koji je bio zarušen. Na sreću, nema stradalih osoba. Izgleda da je skela polako padala, tako da su radnici koji su bili na skeli uspjeli pobjeći kroz prozore unutra", rekao je.

Na ulici nije bilo nikoga, a jedno vozilo je oštećeno, dodao je.

Radi se o objektu Policijske uprave zagrebačke koji je zbog renovacije ispražnjen.

"Trenutno radimo na uklanjanju ovih nesigurnih dijelova, tako da će promet biti zaustavljen još neko vrijeme pa molimo građane da izbjegnu ovaj dio grada", rekao je Jembrih.

Dodao je kako će vatrogasci vjerojatno dovesti njihovo vozilo koje ima građevinski kran.

Nakon toga slijedi očevid policije i Državnog inspektorata koji će se baviti uzrokom nesreće i zbrajati štetu.

Jembrih je također rekao kako su u intervenciju uključeni djelatnici PU zagrebačke, interventne policije te vatrogasci, a s obzirom na to da je riječ o državnom objektu, druge gradske službe nisu na terenu.