NAVODNA KLEVETA

Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine tuži Natašu Kandić

10.03.2011 u 14:39

Bionic
Reading

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije najavilo je tužbu za klevetu protiv direktorice nevladine organizacije Fond za humanitarno pravo Nataše Kandić

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Dragoljub Stanković podnijet će kaznenu prijavu protiv Kandić za navode da 'Tužiteljstvo uzima novac', koje je iznijela u srijedu na Radio-televiziji B92.

Stanković nije imenom i prezimenom prozvan u emisiji, ali se izričito spominje u izvještaju Fonda pod nazivom 'Suradnja državnih organa Srbije i Fonda za humanitarno pravo', dostavljenom tužitelju za ratne zločine Srbije 19. studenoga 2011. godine. Zato se odlučio na ovaj korak, obrazloženo je u priopćenju Tužiteljstva.

Stanković je radio na najkompleksnijim predmetima ratnih zločina u Srbiji. Nataša Kandić izjavila je za B92 da je Fond za humanitarno pravo došao do informacije da je za oslobađanje iz pritvora jednog osumnjičenog u Tužiteljstvu za ratne zločine uzet novac.

Kandić nije precizirala tko je, kada i u kojem slučaju uzeo novac. Ona je navela i da ne postoje dokazi, ali da je od nekoliko izvora stigla takva informacija.