ZASAD SAMO IZVJEŠTAJI

Srbijanski mediji uživo pratili presudu generalima

16.11.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Svi srbijanski mediji popratili su izricanje pravomoćne presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Zasad je riječ samo o izvještajima i još uvijek nema komentara

B92 je objavio naslov 'Gotovina i Markač oslobođeni svega' i piše da su hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni skoro svih točaka optužbe i da je predloženo trenutačno puštanje na slobodu. Beogradski Blic piše ide s naslovom 'Nije bilo zločinačkog poduhvata Hrvatske, Gotovina i Markač slobodni'. U tekstu navode da je žalbeno vijeće Haškog suda poništilo odluku žalbenog vijeća o postojanju udruženog zločinačkog poduhvata, a smatra i da generali Gotovina i Markač nisu bili članovi udruženog zločinačkog poduhvata, kako je rekao sudac Theodor Meron na današnjem izricanju pravosudne presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču za zločine nad srpskim civilima tijekom akcije Oluja. Kurir samo kratko navodi: 'Haag: Gotovina i Markač slobodni ljudi' Hrvatski generali izložili su Obrovac, Gračac, Knin i Bekovac granatiranju koje nije bilo protuzakonito te nisu sudjelovali u zločinačkom poduhvatu s ciljem uklanjanja srpskog civilnog stanovništva iz Krajine silom ili prijetnjom sile, rekao je sudac Meron, navode u Kuriru.

Beogradske Novosti navode: 'Haag o Gotovini: Nije bilo zločinačkog poduhvata'. U tekstu informativno navode da je žalbeno vijeće Haškog suda, na početku čitanja pravomoćne presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, iznijelo da nema dokaza da je postojao udruženi zločinački poduhvat.