pandemija koronavirusa

Srbija traži od EU potporu za transport medicinske opreme

31.03.2020 u 13:21

Bionic
Reading

Srbijanska ministrica za europske integracije Jadranka Joksimović zamolila je u utorak Delegaciju Europske unije u Srbiji za pomoć u osiguravanju dodatne logističke potpore za 10 cargo letova koji će prevesti medicinske uređaje i opremu u Srbiju

Joksimović je zahvalila na dosadašnjoj potpori EU koja je u ovom momentu usmerena na nabavku neophodne opreme i osiguravanje teretnih letova kojim se u Srbiju dovozi oprema neophodna u uvjetima pandemije koronavirusa, navodi se u priopćenju ministarstva.

Joksimović je sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabrizzijem i predstavnicima UNDP-a u Srbiji 20. ožujka potpisala sporazum kojim je osigurana neophodna potpora EU u iznosu od 7,5 milijuna eura za realiziranje programa kojim se osigurava hitna podrška Srbiji u borbi protiv daljeg širenja koronavirusa.

Do sada su u Srbiju već stigla tri zrakopolova s medicinskim uređanjima i opremom iz Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a Joksimović je ranije izjavila da će od novca koji je namijenila EU dva milijuna eura biti iskorištena za plaćanje transporta medicinskih uređaja i zaštitne opreme.