HASANBEGOVIĆ I TISUĆU MOMAKA

Srbi traže uklanjanje uvredljivog grafita u Vrbovskom

01.12.2016 u 15:36

Bionic
Reading

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije Jovica Radmanović upozorio je na ponovno devastiranje dvojezičnih ploča u Vrbovskom

'Osuđujemo ovakav čin netrpeljivosti i nekulture prema različitim i drugačijim. Ovim putem želimo izraziti svoju zabrinutost zbog pokušaja narušavanja dosadašnjih tolerantnih odnosa u kojima je Primorsko-goranska županija, uz Istarsku, oduvijek prednjačila u odnosu na ostatak države', priopćio je Radmanović koji navodi da su pripadnici srpske zajednice Grada Vrbovskog upoznali predstavnike srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije s uvredljivim sadržajem s kojim ih se tretira kao građane drugog reda.

Radmanović navodi da zahtijevaju od jedinice lokalne samouprave,uklanjanje eufemističnog grafitnog natpisa 'Vratit će se Hasanbegović s 1000 momaka' koji se već neko vrijeme nalazi na zidu ispred srpskog pravoslavnog groblja u Vrbovskom. Tvrde da se u navedenom grafitu ne poziva na Hasanbegovića kao čovjeka koji ima učešće u Vladi, već na eufemistično izražavanje mržnje (iako Hasanbegović više nije dio vlade, op. a).