Nemoj, brate, kad te molim

Square Enix MOLI da se FF XIV ne recenzira

06.10.2010 u 12:00

Bionic
Reading

Square Enix MOLI da se FF XIV ne recenzira

OK, nisu unajmili plaćene ubojice da kirurški odstrane svakog tko igri da ispod 900 posto. Toliko nezamisliv potez NISU napravili. Odlučili su MOLITI recenzente da budu milostivi i da Final Fantasy 14 ne recenziraju odmah nakon izlaska.

 

Kao što to obično biva sa masivnim multiplayer naslovima, FF 14 u sebi ima hrpu bugova. Ovakav problem je, napominjemo, uobičajen. Pogotovo kod igara koje u sebi sadržavaju hrpu varijabli i otvoreni svijet. Također, mnogi korisnici tijekom bete spominjali su više nego groznu situaciju sa serverima gdje se, kako čitamo, bilo jako teško logirati u igru te, što je još gore, morati sukobiti s demonima nenormalnog laga.

 

Inače, Final Fantasy 14 bio je jedan od najvećih antiklimaksa ovogodišnjeg E3-a. Pogledavši spektakularni pred-renderirani trailer (na koje smo se, budimo realni, već navikli kod Square Enixa), vidjeli smo onaj mali uznemirujući titl ispod imena igre – ONLINE.

 

 

Nažalost, unatoč preklinjanju njegovog autora, Final Fantasy 14 naišao je na recenzente koji nisu obavezani prema urednicima: KORISNIKE. Prema gomili recenzija koje su napisali gameri, novi FF je naprosto užasan. Velik broj ocjena vrti se oko mizernih 30 posto, dok igrini forumi odjekuju konstantnim prigovorima igračke zajednice.

 

 

Možda bi bilo u redu vjerovati Square Enixu i reći da FF proživljava dječje bolesti MMO-a. Problem leži u tome što se prigovori korisnika ne dodiruju isključivo tehničkih poteškoća. Velik problem je u tome što, prema njima, sama igra ne valja.

 

 

Bilo kako bilo, ako se kritičari strpe još mjesec dana i daju igri vremena da raširi krila, možda se dogodi čudo. Ako nas pitate, držali bismo se one stare loša igra je - loša.

 

 

fantastično