kod metkovića

Spriječen ulazak petorice Iranaca u Hrvatsku iz BiH

03.11.2017 u 14:50

Bionic
Reading

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su u petak ilegalni ulazak u Republiku Hrvatsku petorice državljana Irana na području Metkovića

Kako je priopćeno iz Granične policije, državljani Irana otkriveni su u blizini granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Pripadnici Granične policije spriječili su ovu ilegalnu migraciju u graničnom pojasu na području Čapljine.

Ilegalni migranti će, sukladno Zakonu o strancima, biti prekršajno procesuirani i predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima kako bi se vratili u Iran ili zemlju iz koje su ušli u BiH

U BiH je tijekom ove godine zabilježen veliki porast broja ilegalnih migranata.

Tijekom prvih devet mjeseci u BiH je otkriveno 605 ilegalnih migranata koji su, nakon provedenog postupka Službe za poslove sa strancima, stavljeni pod nadzor ili su izravno vraćeni u zemlju iz koje su ušli u BiH.

U istome razdoblju prošle godine otkriveno je 173 osoba, što predstavlja povećanje broja ilegalnih migranata od 350 posto. Najčešće je riječ o državljanima Pakistana, Afganistana, Alžira, Maroka, Turske, Albanije te građanima Kosova.