SKRIVANJE U KAMIONIMA

Pogledajte kako ilegalni migranti pokušavaju ući u Hrvatsku

  • Autor: L.F./Hina
  • Zadnja izmjena 19.02.2017 11:13
  • Objavljeno 19.02.2017 u 11:13
  • +1

Otkriveno još 20 ilegalnih migranata na Šidu i Batrovcima

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: carina.rs

Srpski carinici i policajci otkrili su tijekom proteklih nekoliko dana 20 ilegalnih migranata na graničnim prelazima Šid i Batrovci koji su htjeli ući u Hrvatsku

U pokušaju ilegalnog prelaska granice spriječeno je 15 državljana Afganistana i 5 državljana Pakistana koji su otkriveni u prikolicama osam kamiona koji su bili na putu prema državama EU, obavjestila je srpska carina.

Najviše pokušaja zabilježeno je na graničnom prelazu Šid gdje je otkriveno 18 ilegalnih migranata, dok su dvojica pronađena na prelazu Batrovci.

Svi otkriveni migranti pokušavali su prijeći granicu na sličan način, sakrivajući se u prikolici kamiona. Mahom su ulazili u prikolice kamiona dok su vozači radili obaveznu pauzu. Kasnije su nerijetko sami vozači prijavljivali sumnju da se u prikolici nalazi još nešto, jer su čuli glasove koji dopiru od tamo ili su primijetili tragove ulaženja u prikolice.

Riječ je isključivo o mladićima, od kojih najstariji ima trideset, a najmlađi 11 godina. Carinici i policajci su ih otkrivali među kutijama sanitarnih sredstava, paletama pločastog namještaja, dijelovima za automobile, rolama samoljepljivih traka, plastičnim klemovima i kartonskim kutijama, ali i u prikolici punoj šećera, pa čak i u jednom od novih putničkih automobila koji su iz Bugarske prevoženi u Italiju.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!