šef gradskog vijeća dubrovnika

'Spremni smo graditi bolju budućnost, ali ne dok se susjedstvo zanosi uspomenama na četnike'

16.02.2018 u 16:24

Bionic
Reading

Dubrovački predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica oštro je osudio najavu Trebinjaca iz susjedne BiH o gradnji spomen obilježja 'poginulim borcima Jugoslavenske vojske u otadžbini i nevinih žrtava Drugog svjetskog rata'

'Najava gradnje spomenika borcima Jugoslavenske vojske u otadžbini, zapravo četnicima pod zapovjedništvom Dragoljuba Draže Mihajlovića, još je jednom ukazala na licemjerje trebinjske svjetovne i tamošnje pravoslavne crkvene vlasti', napisao je Potrebica na svojem Facebooku.

Dodao je kako su njihovim čelnicima i predstavnicima kada 'prijeđu državnu granicu i dođu u Grad usta puna ekumenizma, poziva na pomirenje i suradnju', a kada se, piše on, vrate u svoja brda, onda skinu maske i pokažu pravo lice – 'nostalgiju za četnicima'.

'I sve dok je tako Grad i Trebinje ne smiju, radi poštivanja svih žrtava i u 2. svjetskom ratu, a posebno u Domovinskom ratu, institucionalno surađivati', smatra on.

  • +2
Dubrovnik Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

'Spremni smo oprostiti, spremni smo graditi bolju budućnost, ali ne dok se susjedstvo zanosi uspomenama na četnike i ima gotovo romantičnu viziju takve prošlosti…i davne i ove nedavne koju jako dobro pamtimo i čiji su ožiljci još itekako vidljivi…', poručio je na svojem Facebooku Potrebica. napisao je Potrebica na Facebooku.

Trebinjci su u potrazi za idejnim rješenjem spomenika, a međunarodni natječaj traje do 20. veljače, piše Dulist.hr.