epidemija u školama

Sindikat hrvatskih učitelja: Upitne su brojke o zaraženim učenicima koje objavljuje ministarstvo

02.12.2020 u 13:54

Bionic
Reading

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, Sanja Šprem komentirala je situaciju u sustavu obrazovanja obzirom na epidemiju koronavirusa

"Sigurna sam da postoji lokalna transmisija u školi i da je Varaždinska županija problem", rekla je Šprem, dodavši da najnovija istraživanja pobijaju ranija, koja su pokazivala da učenici nižih razreda i djeca od 5 do 7 godina nisu nositelji moguće zaraze. "Sada najnovija istraživanja pokazuju upravo suprotno i to mijenja percepciju", rekla je Šprem na N1.

"Varaždinska županija je doista problematična, svaka je moja prijateljica koja radi u školi ili bila u samoizolaciji ili na radnom mjestu zaražena i preboljela koronu", rekla je Šprem.

Upitnima je ocijenila brojke koje iskazuje resorno ministarstvo po pitanju zaraženih učenika, jer djeca ostaju kod kuće i nisu sva testirana, pa se, kaže, ne zna točan broj učenika koji su bili zaraženi pa prema tome, percepcija nije realna.

"Situacija s covidom, vidimo da nije normalna", kazala je Šprem, dodavši da ipak nema smisla da apsolutno sve škole prijeđu na model nastave online.

"Nema smisla ići na online nastavu kad, primjerice, na nekim otocima nema niti jednog slučaja zaraze", rekla je Šprem.