NOVA VIZIJA GRADA

Splitski SDP kreće na Keruma Baldasarom

29.03.2012 u 18:24

Bionic
Reading

Splitski SDP predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare Ivu Baldasara kao kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima koji će se održati za nešto više od godinu dana

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Marin Jurjević rekao je da je odluka bila jednoglasna te je za nju glasalo 39 članova.

Vrijeme je da se iziđe s imenom kandidata da građani znaju koga nudimo te da stranka stoji iza njega, i ne samo stranka, nego i predsjednik Zoran Milanović i vodstvo SDP-a Hrvatske, rekao je Jurjević.

Baldasar je predstavnik generacije mladih i uspješnih ljudi izraslih u stranci, istaknuo je, dodajući kako vjeruje da će Splićani prepoznati njegove vrijednosti te s punom ozbiljnošću izići na izbore i dobro odvagnuti što Splitu treba.

Gradska vijećnica SDP-a Vesna Perak istaknula je da Ivo Baldasar ima veliki tim, stranku uza se, iskustvo i mudrost. 'On ima viziju Splita pa vjerujem da će zbog toga biti prepoznat', dodala je.

Sam Baldasar rekao je novinarima kako je u SDP-u već 15 godina, a da se prije toga nikada nije bavio politikom.

'Proizvod sam Gradske organizacije SDP-a Splita. Mentorirali su me sveučilišni profesori i čast mi je biti kandidat SDP-a. Prije se nisam bavio politikom jer sam bio u biznisu', rekao je.

Od 1990. do 1998. Baldasar je živio u Italiji, bavio se turizmom, bio je zaposlen u Kompasu, a zatim i u Atlasu.

Na novinarsko pitanje je li Ivo Baldasar zajednički kandidat s HNS-om za gradonačelnika Splita, predsjednik SDP-a Marin Jurjević odgovorio je kako je ta stranka njihov stalni i pouzdan partner u Splitu s kojim i dalje očekuju dobru suradnju.

'Do sada smo stalno bili zajedno na izborima pa bi bilo dobro da se ta suradnja i nastavi. Zasad takvu vrstu razgovora nismo vodili jer ima još vremena do izbora', zaključio je Jurjević.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Jurjević je rekao da bi se na idućoj sjednici Gradskog vijeća trebala naći i točka o smjeni njegove predsjednice Nevenke Bečić

'Ako SDP uspije u svojem naumu, neće pristati na preraspodjelu vlasti', rekao je dodajući da ako dođe do smjenjivanja predsjednice vijeća Nevenke Bečić, SDP će tražiti raspisivanje izbora za novo Gradsko vijeća.