RAT PRIOPĆENJIMA

Splitski HDZ: Crveni zmaj bljuje vatru iz svih sedam glava

07.01.2013 u 13:53

Bionic
Reading

Posjet predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka Splitu i izjava o 'crvenoj peronospori koju treba odstraniti iz Hrvatske', a zatim i odgovor šefa splitskog SDP-a Marina Jurjevića da se radi o divljanju 'crne kuge', označili su konačan početak predizborne kampanje. Kako je i red, u ponedjeljak ujutro stigao je novi odgovor predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića u kojemu se SDP-ovce ponovno optužuje za gospodarski, socijalni i općedruštveni kolaps, ali i protivljenje samostalnoj Hrvatskoj, plesanje Žikinog kola, zločine na Daksi i ponižavanje katolika

Jurjević, koji je 'uz Fidela Castra najdugovječniji živući komunistički lider', po Škoriću je nervozan, paničan i zabrinut zbog veličanstvenog skupa HDZ-a u Splitu, pa mu se slično kao svojedobno predsjedniku Ivi Josipoviću priviđaju 'ustaške zmije'.

'Dok crveni zmaj nemilosrdno bljuje ideološku vatru iz svih sedam glava: Milanovićeve, Jovanovićeve, Opačićkine, Stazićeve, Borzanićkine, Antičevićkine i same Jurjevićeve, Hrvatska pod njihovom vlašću doživljava potpuni gospodarski, socijalni i općedruštveni kolaps', piše Škorić u svome priopćenju.

'Dok se svi članovi i simpatizeri HDZ-a, kao i svi dobronamjerni domoljubi s ponosom prisjećaju osnivanja HDZ-a, hrvatske povijesne stranke najzaslužnije za stvaranje, međunarodno priznanje i obranu Hrvatske, dakako da je Jurjeviću i njegovima to noćna mora jer su suprotstavljali svemu tome. Mi se jednako prisjećamo, a i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je to podcrtao na našoj obljetnici, na koji način su se drugovi i drugarice ponašali u osvit stvaranja hrvatske države. Gotovo godinu dana nakon osnivanja HDZ-a u hotelu Marjan i više od pola godine nakon pobjede HDZ-a na prvim višestranačkim demokratskim izborima, tadašnji SKH-SDP je u tom istom hotelu Marjan obilježio 29. novembar balom jugokomunističkih vampira i plesanjem Žikinog kola, uz pozivanje na očuvanje Jugoslavije pod svaku cijenu. I sve to najgrlatije iz usta notornog Marina Jurjevića', nastavlja udarnički šef splitskog HDZ-a.


Socijaldemokratska partija, tvrdi, ne poštuje čak ni hrvatsku povijest, jer 'crvena vlast na svim razinama' prošle godine nije čak ni posjetila grob Franje Tuđmana. 'Kao što su u jugokomunističkim vremenima stigmatizirali i uhićivali one koji su posjećivali grobnice hrvatskih velikana Starčevića, Radića i Stepinca, tako su i sada, samo na drugačiji i ignorantski način, nastavili svoj odnos prema velikanima hrvatske povijesti.'

U svome priopćenju splitski HDZ prisjeća se okuženih i nevinih civila koje su 'Jurjevićevi drugovi' likvidirali i napominje da SDP 'kao sljednik Komunističke partije nije spreman odreći se tog naslijeđa i zbog toga doista jest crvena peronospora'.

'HDZ-ova boja je modra - kao sinje more, a i kao modra galica, koja je u narodu poznata kao tradicionalno sredstvo za iskorjenjivanje peronospore', slikovit je šef splitskog HDZ-a.