DOČEK NA RIVI

Split spreman za najluđu noć

31.12.2013 u 10:31

Nova godina na Rivi

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Bionic
Reading

Grad Split i ove godine organizira doček Nove godine na otvorenom na Rivi koja je spremna za najluđu noć, a zvijezda večeri će biti "dite grada" Zlatan Stipišić Gibonni

Na Rivi su još jučer završene gotovo sve pripreme za večerašnji koncert i već je postavljena bina i glavni dio moćnog razglasa, a na kraju će se još podignuti pokrov nad binom. Gibonnijev nastup je najavljen za 23 sata, a prije njega će svirati Dino Dvornik tribute band Noa. U jedan sat iza ponoći nastupa Mjesni odbor, band sa Šolte koji posljednjih godinu dana u Dalmaciji uživa kultni status i ska band October light iz Pušćine.

Gibonnijevi posebni gosti će biti Damir Urban i američka r'n'b pjevačica Maya Azucena. S njima je splitski glazbenik već više puta uspješno surađivao, a Urban je baš u Splitu snimio svoj ponajbolji album 'Žena dijete'.


I vremenska prognoza je za večeras povoljna, vrijeme je za kraj prosinca relativno toplo i to garantira odličnu zabavu i uspješan koncert na Rivi. Podsjetimo da u Splitu ovih dana boravi i veliki broj gostiju tako da ne treba sumnjati da će opet na širem prostoru gradske luke biti više desetaka tisuća građana i turista. Za ponoć je naravno najavljen i vatromet.

Nakon nekoliko prethodnih uspješnih godina u organiziranju novogodišnjih dočeka na Rivi, Split se definitivno profilirao u destinaciju za takve spektakle, a Gibonni je najveća zvijezda do sada. Organizatori iz Grada i Turističke zajednice već za iduću godinu najavljuju još spektakularnija imena i daljnji iskorak grada u tom smjeru.

Organizirane su zabave i u klubovima i splitskim hotelima, primjerice u hotelu Park, Radisson Blu i Le Meridien Lav. To sve zajedno Splićanima garantira dobru zabavu za Silvestrovo.