ILEGALNI STANARI U GRADSKIM KUĆAMA

Split: Priveden branitelj zbog prijetnje plinskom bocom

23.04.2012 u 15:07

Bionic
Reading

Splitska policija privela je 43-godišnjeg umirovljenog branitelja Mirka Radana jer je navodno prijetio dizanjem u zrak pomoću plinske boce zato što je kuća u kojoj ilegalno živi predviđena za rušenje. Policija je intervenirala nakon napisa u medijima, a prilikom odvođenja Radan je tvrdio da nikome nije prijetio

Ovaj branitelj s teškim oblikom PTSP-a jedan je od bespravnih stanara nekoliko oronulih objekata u gradskom vlasništvu, koji se uklanjaju kako bi se izgradila Manđerova ulica, važan prometni spoj istočnog i zapadnog dijela grada. Na četiri kućna broja živi ukupno sedam stanara, a svi su uselili prije nešto više od dvije godine uz, tvrde, 'usmenu suglasnost' iz gradske uprave. Redom se radi o socijalnim slučajevima bez riješenog stambenog pitanja, no splitski dogradonačelnik Jure Šundov tvrdi da Grad Split nikada nikome nije dozvolio zauzimanje gradskog vlasništva.

'Objekti su uredno otkupljeni, raspisan je natječaj i tvrtka Građevno Zec dobila je zadatak srušiti ih kako bismo proširili Manđerovu ulicu. Sigurno nikome nismo dali suglasnost za useljenje, ni usmenu ni pismenu', kazao nam je Šundov.

Jedna od stanarki Marija Pavela također je pred novinarima zaprijetila da će se 'baciti pod bager'. Tvrdi da sa 600 kuna socijalne pomoći nema novaca za podstanarstvo te da se kao samohrana majka sa svojim 19-godišnjim sinom selila već dvadesetak puta.

Oko 15 sati strojevi na gradilištu u Manđerovoj su utihnuli, nakon što je uklonjen dio okućnice i nakon što su stanari od izvođača radova dobili obavijest da će sutra biti prisilno iseljeni, uz asistenciju policije.